Παντζαροσαλάτα – Μια δροσερή υπερτροφή με χρώμα…

Διατροφή

Μια σαλάτα υπερτροφή για τον εγκέφαλο και την καρδιά…

Το ταπεινό παντζάρι συμβάλει στην καρδιακή λειτουργία και στην αντιμετώπιση της υπέρτασης. Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, οπότε μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας. Ταυτόχρονα είναι ενυδατικο και ξεχειλίζει κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Τα 100 γρ. μας χαρίζουν μόνον 43 θερμίδες.

Μια σαλάτα βάλσαμο που γίνεται σε χρόνο Dt και αρέσει πολύ…

Παντζαροσαλάτα

Από τη Μάγδα, μαγείρισσα στο «Παραδοσιακό Καφενείο Μεγαλοχωρίου», Σαντορίνη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό παντζάρια

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 10%

1 κ.σ. ξύδι από κρασί

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Άνηθος, ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαβάστε την συνέχεια στο emvolos.gr