ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σχετικά με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Τρίτη 22/1 στη Βέροια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά το μεγαλειώδες σε πλήθος και παλμό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, έρχεται αύριο η ώρα της Βέροιας. Την Τρίτη εμείς οι Ημαθιώτες έχουμε ραντεβού με την ιστορία.

Καλούμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας, να διαδηλώσουμε μαζικά και ειρηνικά, με τη γαλανόλευκη στο χέρι, για να στείλουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την κινητοποίηση μας, όπως επιχείρησαν κάποιοι στην Αθήνα, με προφανή στόχο να υπονομευτεί η δυναμική της λαοθάλασσας που κατέκλυσε την πρωτεύουσα.

Το όνομα μας είναι η ψυχή μας. Και τη ψυχή μας δεν την διαπραγματευόμαστε. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα αγωνιστούμε ώστε η ταπεινωτική συνθηκολόγηση των Πρεσπών να μην ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή. Πολύτιμος οδηγός, τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά: ¨Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί¨.

Γιάννης Παπαγιάννης

Υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας