Έκθεση φωτογραφίας από την Κούβα με πρωτοβουλία του επιφανούς Ημαθιώτη του εξωτερικού Φώτη Παπαδίκη

Το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, στις 18.30, εγκαινιάζεται στους χώρους του πολιτιστικού συλλόγου Τριλόφου Βεροίας έκθεση φωτογραφίας της Πρεσβείας της Κούβας. Πρόκειται για μια φωτογραφική συλλογή αναφορικά με τοπία και ομορφιές της Κούβας, που έχει εκτεθεί σε πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φυσικά στην Αθήνα. Η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται στον Τρίλοφο Βεροίας με πρωτοβουλία του διπλωματικώς φίλου της Πρεσβείας της Κούβας γνωστού Ημαθιώτη με καταγωγή από τον Τρίλοφο κο. Φώτη Παπαδίκη.

Ο κος. Παπαδίκης σε πολύ νεαρή ηλικία έφυγε από τη Βέροια και συνέχισε τη ζωή, τις σπουδές και την επαγγελματική του πορεία στην Αθήνα, στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Διέπρεψε στο χώρο του διεθνούς εμπορίου και παντρεύτηκε την κα. Χριστίνα Λιακοπούλου- Παπαδίκη, σήμερα Πρεσβευτή της Δημοκρατίας του Παναμά στην Ελλάδα. Οι διπλωματικές αποστολές των ως άνω χωρών της Λατινικής Αμερικής βρήκαν αφορμή καλής συνεργασίας την εξαιρετική αυτή έκθεση φωτογραφίας που αξίζει να επισκεφθούν πολλοί.

Ο κος. Παπαδίκης κρατά στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα του και θέλει να αναδείξει τη Βέροια και τον Τρίλοφο πανελληνίως και διεθνώς με διάφορες πρωτοβουλίες, μεταξύ αυτών και την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται. Ο κος. Φώτης Παπαδίκης είναι συγγενής του κου. Χρήστου Παπαγεωργίου, πρώην αντιδημάρχου Δοβρά και προέδρου του συλλόγου Μακεδονικός Ρόδακας, συζύγου της τοπικής συμβούλου της κοινότητας Τριλόφου κας. Αγλαϊας Ντόντου, εκλεγμένης με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του υποψηφ. Δημάρχου κου. Ιωάννη Παπαγιάννη. Ο κος. Παπαγιάννης, στενός φίλος του κου. Παπαδίκη, συνεχάρη τον κο. Παπαδίκη για την πρωτοβουλία να αναδείξει τη Βέροια και τον Τρίλοφο μέσω της έκθεσης φωτογραφίας πανελληνίως και διεθνώς. «Είναι πολύ σημαντικό για τη Βέροια, το λίκνο του μακεδονικού Ελληνισμού,,τη φήμη και την τουριστική της ανάπτυξη, να ακούγεται πανελληνίως και διεθνώς μέσα από τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες» τόνισε ο Γιάννης Παπαγιάννης ευχαριστώντας δημόσια την οικογένεια Παπαδίκη.