Ακίνητα σε 60″ από 22.02.2019

Επικεφαλίδες

  • Παράταση για δηλώσεις κτηματογράφησης
  • Οδηγία της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες
  • Αποκρατικοποίηση Ελληνικού, Εγνατίας οδού, ΔΕΗ.
  • Στα χέρια επαγγελματιών οι βραχυχρόνιες μισθώσεις
  • Βίλα Aelia, Μύκονος

1) Παράταση δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ορισμένες υπό κτηματογράφηση περιοχές προκειμένου οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους. Ανάμεσά τους η Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Ρόδος και άλλες.

2) Ο εποπτικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζητάει να πάψουν οι τράπεζες να λειτουργούν ως εταιρείες real estate. Εντός τριετίας πρέπει να μεταπωλήσουν τα περισσότερα ακίνητά τους σε τρίτους.

3) Πράσινο φώς για την αποκρατικοιποίηση Ελληνικού, Εγνατίας οδού, ΔΕΗ, Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και άλλων σημαντικών περιουσιακών στοιχέιων εντος του 2019 δίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ύστερα από σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

4) Στα χέρια επενδυτών και επαγγελματιών διαχειριστών ακινήτων περνά όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Στην Αθήνα τα μισά ακίνητα που διατίθενται μέσα από πλατφόρμες διαχειρίζονται από επαγγελματίες του κλάδου.

5) Και ως ακίνητο εβδομάδας παρουσιάζουμε την βίλα Aelia στην Μύκονο που διατίθεται προς ενοικίαση για τους μήνες του καλοκαριού.