Αγαπάμε την τέχνη. Αγαπάμε τον πολιτισμό.

Σε μια πόλη ονειρική σαν την Βέροια , πόλη της παιδείας και του πολιτισμού, σε μια πόλη που έθρεψε οικουμενικά σύμβολα, αγίους, διανοητές, τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, αξίζουν οράματα καλλιτεχνικής πνοής και σχέδια υλοποίησής τους.

Μέσα από την τέχνη ο άνθρωπος βιώνει την ανώτερη εσωτερικότητά του, τον αγνό και υψηλό εαυτό του που του δίνει πληρότητα και αυτοπραγμάτωση. Κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα από την σύλληψη ιδέας έως την πραγμάτωση της εμπεριέχει προσωπική ανάπτυξη, ανύψωση πνευματική και ψυχική, ανάδυση θετικών συναισθημάτων και κατ’ επέκταση φέρει και αισιοδοξία.

Σε μια εποχή τόσο ανταγωνιστική, με τόσο εξοντωτικούς ρυθμούς, άγχος, αποπροσανατολισμούς πάσης φύσεως, η τέχνη είναι το απάγκιο. Το λιμάνι της εσωτερικής γαλήνης. Εκεί θα ακουμπήσουμε για να ανυψωθούμε, να πάρουμε κουράγιο και ουσιαστική ομορφιά για να πορευτούμε στης ζωής τα δύσκολα με άρωμα και οξυγόνο, με έμπνευση και ελπίδα για να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, πιο καλλιεργημένοι, πιο αισθητικά ενήμεροι. Να αποκτήσουμε παιδεία, να μας ελκύει το αυθεντικό και όχι η υποκουλτούρα. Να μας ελκύει η ουσία και όχι η επιφάνεια.

Έτσι ως πιο ώριμοι και ευχαριστημένοι πολίτες θα σταθούμε αντάξιοι στις προγονικές καταβολές μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας στο τώρα και αφήνοντας ίχνη φωτεινά στο μέλλον των παιδιών μας.

Αγαπάμε την τέχνη. Αγαπάμε τον πολιτισμό.

Βασιλική Σιδηροπούλου-Καραμήτσου