Ο Σάββας Ορφανίδης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του Ιωάννη Παπαγιάννη.

Από νωρίς στη ζωή μου και κάνοντας ένα βιοποριστικό επάγγελμα έχω μάθει πως «τα αγαθά κατακτώνται» και τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εργατικότητα και προσπάθεια. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και συλλογική για να έχει αποτέλεσμα και να οδηγήσει τον κάθε Δήμο και εν προκειμένω το Δήμο Βέροιας στο ανώτερο επίπεδο που του αξίζει. Σε ατομικό επίπεδο γίνεται η γέννηση και εσωτερική επεξεργασία των ιδεών, σε συλλογικό επίπεδο όμως γίνεται η εξωτερίκευση και υλοποίηση αυτών. Επιθυμώ διακαώς να προσφέρω στο Δήμο μου, ένα δήμο μεγάλης ιστορικής, τουριστικής, αγροτικής και κοινωνιολογικής σημασίας, που έχει να δώσει σημαντικά επιτεύγματα σε πολλούς τομείς στον ελλαδικό χώρο, εάν οι μηχανισμοί αυτού λειτουργούν ορθά και ασταμάτητα.

Πιστεύω στην αυτοοργάνωση και στην κοινωνία των πολιτών, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι ένας Δήμος πρέπει να οργανώνεται και να κοιτάει τα προβλήματα πρώτα σε επίπεδο γειτονιάς και έπειτα σε ευρύτερο, εάν θέλει να επιτύχει.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική, επομένως πρέπει να υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμος πρέπει να γίνει υποστηρικτής στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης, στο πώς να τα αναδείξει, να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και να σταθεί στο πλευρό αυτού.

Επιθυμώ τη δημιουργία ενός Δήμου που αντί να κοιτάει προς τα πάνω, την κεντρική διοίκηση, να κοιτάζει προς τα κάτω, τους πολίτες, εκεί από όπου πηγάζει η πραγματική δύναμη.

 

 

Ορφανίδης Σαββας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια»

του Ιωάννη Παπαγιάννη.