ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

«Απόλυτη προτεραιότητα της δικής μας διοίκησης από την 1η Σεπτεμβρίου είναι να προσθέσουμε τις δυνάμεις μας για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας πιο δίκαιης, πιο φιλικής, πιο ανθρώπινης, μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να προσφέρουμε στο δήμο της Βέροιας παιδικές χαρές, κατάλληλες και ασφαλείς για παιδιά με αναπηρίες. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δήμων, δημιουργούμε χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν, να χαρούν, να αθληθούν, να μην νιώθουν αποκομμένα από το κοινωνικό περιβάλλον.

Προσβλέπουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στη δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με αναπηρία αλλά και στην ίδρυση Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία. Στόχος μας, είναι να ανοίξουμε έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με τους συνδημότες μας όσο και με τις οικογένειές τους, όπου θα μπορούν να αναφέρουν και να καταγγείλουν προβλήματα προσβασιμότητας, στις υπηρεσίες του δήμου και όχι μόνο. Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας του Γραφείου, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την επαγγελματική αποκατάσταση κσι απασχόληση τους καθώς και για τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ακόμη,  το Γραφείο αυτό αλλά και η αρμόδια Αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας θα βρίσκονται σε διαρκή ανοιχτή γραμμή με τους συλλόγους του τόπου μας που στηρίζουν τα ΑΜΕΑ, θα αναζητήσουμε κατάλληλους και λειτουργικούς χώρους, εντός της πόλης, για την ανάπτυξη των δράσεων τους. Είμαστε έτοιμοι να συνδιαμορφώσουμε με τα ΑΜΕΑ μια νέα πολιτική που θα διευκολύνει την καθημερινότητα τους. Κοινωνικοί αποκλεισμοί δεν χωρούν στην επόμενη ημέρα του δήμου μας, κανείς δημότης δεν θα νιώθει απροστάτευτος. Γιατί το δικαίωμα για μια νέα Βέροια ανήκει σε όλους!»

 

Ο Γιώργος Κουλακιώτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του Ιωάννη Παπαγιάννη.