Χταπόδι ξυδάτο

ΜΕΡΙΔΕΣ4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

#tsoulotip: Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος του χταποδιού εξατμιστεί όλη η υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό.Καλό θα ήταν να αφήσουμε το χταπόδι στη μαρινάδα για 2-3 ώρες για να γίνει πιο έντονη η γεύση του.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το χταπόδι:

1 -1 ½ κιλό Χταπόδι

1 Μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 Φινόκιο, κομμένο σε φέτες

1 Καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 Φύλλα δάφνης

½ κ.σ. Κόκκοι πιπεριού

40-50 ml. Ελαιόλαδο

1/4 του μάτσου Θυμάρι μόνο τα φύλλα

 

Υλικά για τη μαρινάδα:

60 ml. Ξύδι

120 ml. Ελαιόλαδο

20 γρ. Κάπαρη, ψιλοκομμένη

Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες65833%
ΒΑΖΑΛίπος32.1g46%
ΒΑΖΑKορεσμένα5g25%
ΒΑΖΑΠρωτείνες75g150%
ΒΑΖΑYδατάνθ.14.8g6%
ΒΑΖΑΣάκχαρα1.7g2%
ΒΑΖΑΑλάτι1.3g21.67%
ΒΑΖΑΙνες1.g4%
ΠΗΓΗ:giorgostsoulis.com