Ευχαριστήριο Ημερίδας «ΕΡΑΣΜΟΥ»

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΒΟΥΛΑΣ ΧΑΤΖΙΚΟΥ 10, 59131,ΒΕΡΟΙΑ

ΤΗΛ : 2331074073

WWW.ERASMOSVERIAS.COM

EMAIL: erasmos.veria@gmail.com

 

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή της Ημερίδας με θέμα «Εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης  «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί εγκάρδια όλους, όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (08-05-2019) στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας με θέμα «Εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες χρωστούμε:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας που στήριξε ηθικά και οικονομικά την πραγματοποίηση της ημερίδας.
Τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας τελετών αυτού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ημερίδα.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, που καθημερινά δίνει τη μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας, ως πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της πόλης μας, και το Συμβουλευτικό Κέντρου του Δήμου Βέροιας, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, να συμμετάσχουν στην ημερίδα που πραγματοποιήσαμε και σε Όλους όσους παρέστησαν σε αυτή.

Στην κ. Ε. Συμεωνίδου – Καστανίδου, Καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , που με εμβρίθεια και βαθιά γνώση του ζητήματος της ενδο-οικογενειακής βίας ανέλυσε με πληρότητα το «Ελληνικό νομικό πλαίσιο για την προστασία των γυναικών μετά την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» κι αιχμαλώτισε με τη μεταδοτικότητά της κυριολεκτικά τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας το ενδιαφέρον τους.

Στην κ. Ειρήνη Στάμκου, Υπαστυνόμο του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, που με συνέπεια στο λειτουργικό της καθήκον, σοβαρότητα και με εύληπτο τρόπο ανέπτυξε αριστοτεχνικά όλες τις πτυχές της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον συνάνθρωπό του με σκοπό το κέρδος και προκάλεσε σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα, κινητοποιώντας συνειδήσεις.

Στην κ. Φωτεινή Κύρτσιου, Δικηγόρο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, που με τον χειμαρρώδη,  άμεσο κι επιστημονικό της λόγο προσέγγισε από την νομική, κοινωνικο-οικονομική και πολιτική άποψη το πρόβλημα της ενδο-οικογενειακής βίας, αλλά και ψυχαναλυτικά. Ανέδειξε με αισθαντικότητα και με συγκεκριμένα στοιχεία την οικονομική κρίση κι όχι μόνο, ως γενεσιουργό αιτία της αύξησης της βίας στην οικογένεια και την κοινωνία, αλλά και την επίκληση αυτής εκ μέρους του θύτη για την απενεχοποίησή του.

Στην κ. Έφη Τσαπαροπούλου, Ψυχολόγο κι εκπρόσωπο του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Βέροιας, που εύγλωττα και με αμεσότητα περιέγραψε κι εξήρε τον ρόλο του Συμβουλευτικού Κέντρου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων βίας, επισημαίνοντας ορθά την ανάγκη ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών, ξεκινώντας από τα σχολεία της  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στην κ. Μαρία Ασλανίδου, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, που με καθαρό κι αναλυτικό λόγο περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας του «Έρασμου», καθώς και τις δράσεις του Συλλόγου, που σχετίζονται με την κάθε μορφής υποστήριξη θυμάτων ενδο-οικογενειακής βίας κι ατόμων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που προσφεύγουν στον Σύλλογο. Με φανερή τη συναισθηματική της φόρτιση, δεδομένου ότι με περισσή ευαισθησία και υπευθυνότητα συμβάλλει τα μέγιστα και καθοριστικά στην αντιμετώπιση των περιστατικών βίας, που καλείται ο Σύλλογος να χειριστεί, αναφέρθηκε ενδεικτικά και μόνο σε ορισμένα πραγματικά περιστατικά, που αντιμετώπισε ο Σύλλογος κι ανέδειξε την οικογένεια ως θεμέλιο για την εξάλειψη της βίας στην κοινωνία.

Στον Ημερήσιο τοπικό Τύπο, καθώς και τα Ηλεκτρονικά Μέσα, που κάλυψαν την εκδήλωση και μας συμπαρίστανται πάντοτε χωρίς αντάλλαγμα.

Σε όλους όσους συνετέλεσαν και καθ’ οιονδήποτε τρόπο βοήθησαν, ώστε να καταδειχθεί η σπουδαιότητα και χρησιμότητα της νομοθετικής αντιμετώπισης της ενδο-οικογενειακής βίας, καθώς και η ανάγκη της ενημέρωσης των πολιτών.

Με τιμή
το ΔΣ του «Έρασμου»