Χωριστά κρεβάτια: Ανανεώνουν τη σχέση ή την σκοτώνουν;

Για ορισμένα ζευγάρια, οι χωριστές κρεβατοκάμαρες είναι συνώνυμο μιας σχέσης που τελειώνει… Όταν παύει να υπάρχει κατανόηση, οικειότητα αλλά και σεξ.

 

Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι το… «διαζύγιο στον ύπνο» έχει τα οφέλη του: Οι διαφορετικές συνήθειες ύπνου δεν έρχονται σε σύγκρουση. Διαβάζεις το βιβλίο σου όση ώρα θέλεις και ο σύντροφός σου μπορεί να ροχαλίζει όσο θέλει…

Γι’ αυτό και πολλά ζευγάρια κοιμούνται χωριστά;
Ο Έρικ Χέγκμαν , σύμβουλος σχέσεων, εξηγεί στην εφημερίδα «Bild»:

«Συνήθως οι χωριστές κρεβατοκάμαρες είναι πιο συχνές στα ζευγάρια που παντρεύονται κυρίως από γάμους σκοπιμότητας, για οικονομικούς λόγους κι όχι κυρίως από έρωτα… Αυτό όμως σήμερα έχει αλλάξει», λέει ο Γερμανός ειδικός. Σήμερα τα ζευγάρια επιλέγουν διαφορετικά υπνοδωμάτια για να έχουν την ιδιωτικότητά τους αλλά και να ξεκουράζονται τις ώρες που διαθέτουν στον ύπνο.

Οι γυναίκες επιθυμούν χωριστές κρεβατοκάμαρες για να κοιμούνται ήσυχες. Οι διαφορετικές ώρες εργασίας των συντρόφων αλλά και οι υποχρεώσεις που βαραίνουν κυρίως το γυναικείο φύλο, καθιστούν μεγαλύτερη την ανάγκη για ύπνο χωρίς θορύβους…
Ωστόσο, αν ένα ζευγάρι αποφασίζει να έχει χωριστές κρεβατοκάμαρες, ως μία ύστατη προσπάθεια να σώσει τη σχέση του που μπορεί να έχει τελειώσει , δεν είναι σίγουρο ότι κάνει καλά.

«Είναι δίκοπο μαχαίρι», υποστηρίζει ο Γερμανός σύμβουλος σχέσεων.
«Ούτε τα χωριστά κρεβάτια αλλά ούτε και η κοινή κρεβατοκάμαρα αποτελούν εγγύηση για μια σχέση διαρκείας…»

«Όταν οι σχέσεις αποτυγχάνουν, κυρίως από την έλλειψη σωματικής και συναισθηματικής εγγύτητας, αν η αγάπη στερέψει, τότε τα χωριστά κρεβάτια είναι η πρώτη επιλογή», επισημαίνει ο Έρικ Χέγκμαν.

 

 

Πηγή :seleo