Ποιός για τη δημαρχία Βέροιας από τη σημερινή διοίκηση;

Φωτιές στα πηγαδάκια και στα πολιτικά στέκια της Βέροιας από τώρα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ήδη γίνονται διεργασίες ενόψει του ότι ο εκ Διαβατού ορμώμενος γιος του αείμνηστου Κλινικάρχη φαίνεται να αποχωρεί πλέον από το Δήμο Βέροιας ολοκληρώνοντας την όποια πορεία του στο τέλος αυτής της θητείας. Τα ανύπαρκτα πεπραγμένα των αιρετών της Βέροιας της τελευταίας εικοασαετίας, εκτός αν εξαιρέσει κανείς την αφωνία στην αποχώρηση του Β Σώματος Στρατού που βρισκόταν στην πόλη από το 1912, την εγκατάσταση εκατοντάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και την καταστροφή της τοπικής οικονομίας για τους απλούς και μη προνομιούχους, που δεν θα απασχολήσουν μάλλον τον ιστορικό του μέλλοντος ενδεχομένως  να αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος για άλλους συγγραφείς μετά το όσα ακόμα πιο …. χαρακτηριστικά του καιρού και των ηθών της εποχής φαίνεται ότι μπορεί να συμβούν στην σκιά του ένδοξου κάποτε τόπου της Βασίλισσας του Βορρά.

Κάποιοι λένε ότι γνωστός ευτραφής διοπτροφόρος με ιστορία στα αυτοδιοικητικά έδρανα είναι ο επόμενος εκλεκτός του κομιστή του δακτυλιδιού της πράσινης- μάλλον σημιτικής- Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου και υποστηριζόμενου από την στενή πλέον συνεργάτιδά του στο δημοτικό συμβούλιο πρώην «ανθυποψηφία» του ως δημάρχου και πρώην γαλάζια βουλευτή κας. Γεωργίας Μπατσαρά, ο οποίος φαίνεται να αρχίζει να καλοσκέφτεται την ιδέα.

Ηχηρότατη όμως είναι η παρουσία και άλλων φερόμενων πολιτικών παικτών, όπως του γνωστού προέδρου αγροτικού συνεταιρισμού Ηλία Τσιφλίδη, κουμπάρου του πρώην υποψηφίου Δημάρχου γνωστού Δικηγόρου και πανεπιστημιακού κου. Ιωάννη Παπαγιάννη, τον οποίο ο τελευταίος έθεσε εκτός του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» μετά τον χωρισμό και το διαζύγιο με την κουμπάρα του συμβολαιογράφο και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Βεροίας κα. Άννα Συμεωνίδου, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του κου. Παπαγιάνη, ενώ ο κος. Τσιφλίδης μετεπήδησε στο συνδυασμό του κου. Βοργιαζίδη και έλαβε και τη θέση αντιδημάρχου στη σημερινή διοίκηση. Ο Ηλίας Τσιφλίδης φαίνεται να βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και να καλλιεργούνται στο πρόσωπό του σενάρια για την επόμενη ημέρα.

 

Του ειδικού συνεργάτη