Πώς να μάθετε το παιδί σας να διαχειρίζεται τα οικονομικά του

 

Κάθε χρόνο η τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και γιορτάζεται σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, που έγινε στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.

Το μότο της ημέρας είναι ότι: «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό», ενώ το μήνυμα του εορτασμού είναι η ηθική και υλική ωφέλεια γι’ αυτόν που αποταμιεύει.

«Money doesn’t grow on trees here yet!”. Μία φράση κάνει την εμφάνισή της σε μία εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας το 1891 και από τότε χρησιμοποιείται συχνά σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Στην Ελλάδα, μετά την εποχή της κρίσης είναι διπλά σημαντικό τα παιδιά να μεγαλώσουν γνωρίζοντας τις βασικές οικονομικές έννοιες.

Και πράγματι, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους. Σύμμαχός τους, ένα βιβλίο που τους μαθαίνει απλά και διασκεδαστικά πολλά από αυτά που θα ήθελαν να ξέρουν, για να γίνουν χρηματοοικονομικά ενήμεροι και υπεύθυνοι πολίτες.

Τι θα διαβάσουν τα παιδιά;

Η πληροφορία, εναλλάσσεται με τις διασκεδαστικές ασκήσεις, τις προκλήσεις και τις ευφάνταστες ιστορίες σε κεφάλαια διαρθρωμένα έτσι ώστε η γνώση να κλιμακώνεται. Τα παιδιά μπορούν να μελετήσουν μόνα τους αλλά και μαζί με τους γονείς ή τους δασκάλους τους. Έτσι το βιβλίο γίνεται επιπλέον ένα μοναδικό εργαλείο διάδρασης και επικοινωνίας για μικρούς και μεγάλους.

Πηγή:protothema.gr