Δεν τρως λαχανικά επειδή δεν σου αρέσουν; Δες τι λένε οι επιστήμονες για αυτό

Και όχι δεν το κάνεις επίτηδες

Γιατί είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να φάνε λαχανικά; Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Kentucky πιστεύουν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο κάνει τις ενώσεις σε ορισμένα λαχανικά να έχουν ιδιαίτερα πικρή γεύση σε μερικούς ανθρώπους, γι’ αυτό και αποφεύγουν τα θρεπτικά, υγιή καρδιά λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λάχανα Βρυξελλών, το λάχανο κ.ο.κ.

Αυτά τα άτομα μπορεί επίσης να έχουν παρόμοια ευαισθησία στη μαύρη σοκολάτα, τον καφέ και την μπύρα, σύμφωνα με την Jennifer L. Smith, νοσηλεύτρια στο Πανεπιστήμιο του Kentucky School of Medicine. Οι άνθρωποι γεννιούνται με δύο αντίγραφα ενός γονιδίου γεύσης που ονομάζεται TAS2R38. Εκείνοι που κληρονομούν δύο αντίγραφα της παραλλαγής που ονομάζεται AVI δεν είναι ευαίσθητοι στην πικρία αυτών των χημικών ουσιών. Όμως, όσοι κληρονομήσουν ένα αντίγραφο του AVI και ένα αντίγραφο του PAV είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και βρίσκουν αυτά τα τρόφιμα ιδιαίτερα πικρά.