Μερικά tips για να καταλάβετε αν τρώτε πολλή ζάχαρη!

Οι γιατροί εδώ και πολλά χρόνια μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει η ζάχαρη για την υγεία μας. Είναι η κυριότερη αιτία του διαβήτη τύπου 2, των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.

Ενώ η ζάχαρη από μόνη της δεν είναι βλαβερή, δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Και ειδικά όταν βρίσκεται σε ραφιναρισμένη μορφή. Η πιο κοινή μορφή ζάχαρης που κυκλοφορεί στα σουπερμάρκετ είναι η ραφιναρισμένη.

Πώς όμως θα καταλάβετε ότι καταναλώνετε πολλή ζάχαρη; Αν θέλετε να μάθετε την απάντηση, δείτε τα παρακάτω σημάδια.

Νιώθετε υποτονικοί όλη την ημέρα

Όταν τρώτε πολλή ζάχαρη αυξάνονται απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι εκκρίνεται η γρήγορα η ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν απότομα και να νιώθετε κουρασμένοι. Επίσης όταν τρώτε πολλά γλυκά σημαίνει ότι δεν επιλέγετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δυο σημαντικές θρεπτικές ουσίες που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα ενέργειας.

Έχετε προβλήματα στα δόντια

Τα βακτήρια που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα τρέφονται με ζάχαρη και έτσι προκαλείται η τερηδόνα. Το σάλιο διατηρεί την υγιή ισορροπία των βακτηρίων, ωστόσο τα γλυκά μπορεί να επηρεάσουν το PH και να βοηθήσουν στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

 

Πηγή: zougla.gr

https://www.zougla.gr/gynaika/ygeia-eyeksia/article/pos-8a-katalavete-oti-trote-poli-zaxari