Το κρασί του καλοκαιριού!

Ο μύθος μιλάει για ζήλια και η ζήλια κάποιες φορές γεννάει θαύματα. Ο λόγος για το δίανθο, το γαρίφαλο που φύτρωσε από τον κεραυνό που έριξε ο Δίας στη γη θέλοντας να δημιουργήσει ένα λουλούδι αντάξιο του κρίνου, που ανήκε στην Ήρα. Αποτέλεσμα ενός “κεραυνού” δημιουργικής οινοποιίας αποτελεί και το νέο ροζέ ξινόμαυρο Dianthos Boutari.

Απαιτήθηκαν τέσσερα χρόνια πειραματισμών από τον οινολόγο Βασίλη Γεωργίου και μια εις βάθος προσέγγιση των διαφορετικών στυλ του ροζέ κρασιού για να προκύψει αυτό το εξαιρετικό ροζέ από 100% ξινόμαυρο από τους αμπελώνες της Νάουσας. Χρειάστηκε να επιλεγούν σταφύλια από διαφορετικές υποπεριοχές της ζώνης και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν τόσο η μέθοδος saignée όσο και διαφορετικές χρονικά κρυοεκχυλίσεις για να δημιουργήσουν δύο διαφορετικά στυλ κρασιού, που συνδυάστηκαν αρμονικά σε ένα ροζέ με ισχυρή προσωπικότητα.

Δροσερό και φίνο, με γλυκές νότες λουλουδιών, ώριμης φράουλας και εξωτικών φρούτων, όπως το lychee, ο Dianthos είναι ένα κρασί ζωηρό στην οξύτητα, ενώ χαρακτηρίζεται από αρμονία και φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.

Για την οινοποιία Μπουτάρη το ξινόμαυρο αποτελεί τμήμα του DNA της, αφού αφήνει την έντονη προσωπικότητά του και στις ροζέ οινοποιήσεις γοητεύοντας ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού.

Πηγή: missbloom.gr

Divine Rosé | Το κρασί του καλοκαιριού είναι αποτέλεσμα μιας δημιουργικής οινοποιίας