Τα λεγόμενα brain foods!

Είναι γεγονός πως ό,τι τρώτε επηρεάζει το σώμα αλλά και το μυαλό και τη διάθεσή σας. Όταν καταναλώνετε τροφές που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου, τότε προκαλείται το «brain fog», δηλαδή αυτή η «ομίχλη του νου», η οποία μπορεί να επιβραδύνει τα αντανακλαστικά και να μειώσει την ικανότητα της διαύγειας. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να απαλλαγείτε, αλλάζοντας τη διατροφή σας.

Πρωτεΐνη

Αναμφισβήτητα, το πρωινό γεύμα είναι καθοριστικό, καθώς από αυτό εξαρτάται η διάθεση αλλά και η μεταβολική λειτουργία του οργανισμού. Η πρωτεΐνη αποτελείται από σημαντικά αμινοξέα που  ενδυναμώνουν τους μυς, τα όργανα και τις ορμόνες του ανθρώπου. Επίσης, βοηθάνε στην παραγωγή σεροτονίνης και ντοπαμίνης, ορμόνες που ελέγχουν τη διάθεση και τη μνήμη. Στα πρωινά γεύματα είθισται να καταναλώνουμε περισσότερους υδατανθράκων και τροφές που περιέχουν αρκετή ζάχαρη, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πρόσληψη πρωτεΐνης, πράγμα που είναι λανθασμένο. Γι’ αυτό, εάν θέλετε να υιοθετήσετε πιο υγιεινές συνήθειες, τότε κάντε μία στροφή προς τα πρωτεϊνούχα γεύματα, και επιλέξτε αυγά, γιαούρτι, γαλακτοκομικά προϊόντα και ωμούς ξηρούς καρπούς.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, τα οποία ονομάζονται «καλοί» μικροοργανισμοί, επειδή ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό σύστημα. Τα προβιοτικά που βρίσκονται σε κάποια τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής είναι παρόμοια με τα προβιοτικά που υπάρχουν φυσιολογικά στο έντερο μας.

 

Πηγή: zougla.gr

https://www.zougla.gr/gynaika/ygeia-eyeksia/article/pia-ine-ta-legomena-brain-fods