Ο νέος λογότυπος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας!

Τον νέο λογότυπό της παρουσίασε σήμερα η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Επιλέχθηκε με διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν μέλη και φίλοι της Λέσχης. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν η κωδικοποιημένη επικοινωνία της Λέσχης με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες.

«Ο λογότυπος που επιλέχθηκε τελικά από την αρμόδια προς τούτω συγκροτηθείσα επιτροπή και εγκρίθηκε από το ΔΣ, μεταξύ των επτά ολοκληρωμένων προτάσεων που υποβλήθηκαν είναι της Ηλέκτρας Γεωργιάδου και απεικονίζει ένα γράφημα που εκφράζει το σύνολο των ιστορικών και παραδοσιακών στοιχείων του συλλόγου και του Πόντου (ύφος, φιλοσοφία, όραμα, αξίες, πολιτισμός, κλπ) και το οποίο θα χρησιμοποιείται εφεξής σε κάθε δράση ή αλληλογραφία του συλλόγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Οι συμβολισμοί και οι επεξηγήσεις του

  • Ο ήλιος συμβολίζει την άνθιση-αναγέννηση του ποντιακού ελληνισμού και είναι το σύμβολο της δύναμης και της θέλησης για νέους αγώνες
  • Η Αργώ υπενθυμίζει την Αργοναυτική εκστρατεία και συμβολίζει το άνοιγμα του Πόντου στους Έλληνες
  • Η θάλασσα θυμίζει τον Εύξεινο Πόντο
  • Ο μονοκέφαλος αετός είναι το σύμβολο της δύναμης, της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων των Ελλήνων του Πόντου
  • Οι πυρριχιστές συμβολίζουν με τον πολεμικό χορό τους τη νίκη σε κάθε αγώνα και τη δικαίωση απέναντι στις προσδοκίες τους, στέλνοντας το μήνυμα «ανθεί και φέρει κι άλλο…»

 

Πηγή: pontos-news.gr

http://www.pontos-news.gr/article/214355/o-neos-logotypos-tis-eyxeinoy-leshis-veroias-oloi-oi-symvolismoi