Ξεκινούν τα τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας!

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, μετά την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της επιβολής των υγειονομικών μέτρων, ξεκινά και πάλι τη δραστηριότητά της. Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 «ξεκινάμε και συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανή τη γνήσια ποντιακή παράδοση στη διάλεκτο, τη μουσική, το θέατρο, τη λαογραφία και το τραγούδι», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛΒ, που υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος Νικόλαος Τουμπουλίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος, είναι τα παρακάτω:

Υπεύθυνος Τμημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο: Ιωάννης Κοτίδης.
Τμήματα ποντιακής διαλέκτου: Παρασκευή στις 9 μ.μ. – Δασκάλα: Αναστασία Μαχαιρίδου.
Τμήμα θεάτρου (ενηλίκων): Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ηθοποιών – Υπεύθυνος: Αρχιμήδης Ιντζεβίδης.
Τμήμα θεάτρου (παιδικό): Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ηθοποιών – Υπεύθυνοι: Κική Πουλτίδου και Αντώνης Κουβρακίδης.
Τμήμα εκμάθησης νταουλιού και κρουστών: Κάθε Κυριακή από τις 5 μ.μ. – Δάσκαλος: Δημήτρης Ουσταμπασίδης.
Τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας: Κάθε Τρίτη από τις 5 μ.μ. – Δάσκαλος: Χρήστος Καλιοτζίδης.
Τμήμα εκμάθησης σκίτσου: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας – Σκιτσογράφος: Δημήτρης Νικολαΐδης.
Τμήμα εκμάθησης πνευστών μουσικών οργάνων (γαβάλ – αγγείο): Κάθε Δευτέρα από τις 5 μ.μ. – Δάσκαλος: Βασίλης Φολίνας.
Νέα ανακοίνωση για τα χορευτικά τμήματα
Για την έναρξη των χορευτικών τμημάτων θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας, και πάντα εφαρμόζοντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία όλων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΒ.

Οι εγγραφές άρχισαν στη Γραμματεία της ΕΛΒ και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Λέσχης, στο Πανόραμα Βέροιας (Λ. Πορφύρα 1). Τηλ. επικοινωνίας-ενημέρωσης: 2331072060 από Κυριακή έως Πέμπτη, ώρες: 5-9 μμ, και 6983503676 (πρόεδρος).

Κλείνοντας, η ΕΛΒ αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Η νέα χρονιά ξεκινά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στα μέλη του συλλόγου μας θα λειτουργήσουμε με συνέπεια, όπως καθορίζουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, για την ασφάλεια της υγείας όλων μας. Σας ευχόμαστε καλή εκπαιδευτική χρονιά με υγεία και σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσουμε και αυτήν την χρονιά όλοι μαζί, στη μεγάλη οικογένεια της λέσχης».

Πηγή: pontos-news.gr

http://www.pontos-news.gr/article/215632/xekinoyn-ta-tmimata-tis-eyxeinoy-leshis-veroias