Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα από ρόδι!

Ειδήσεις

ΥΛΙΚΑ

-3 ποτήρια νερού χυμός φρέσκου ροδιού
-3 ποτήρια νερού ζάχαρη
-1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
-Χυμός από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και την ζάχαρη για να βράσουν. Την αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Προσθέτουμε τις ρώγες από το ρόδι και τον χυμό του λεμονιού και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό ή αραιό το θέλουμε). Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας. Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.